Gyerekeknek – kamaszoknak

Tanulási coaching

A tanulási coaching során gyorsított tanulási technikákat sajátíthatsz el, amelyeket alkalmazva sokkal hatékonyabb eredményeid lesznek a tanulásban, de az élet számos más területén is.

Ajánlott alsó korhatár 10 éves kor. Hatékony segítség általános iskolás felső tagozatosoknak, középiskolásoknak, egyetemistáknak, de felnőtteket is sikeresen tudja támogatni minden új dolog elsajátításában.

Agyintegráció

A jobb és a bal agyféltekének különböző feladatai vannak. A sikeres tanuláshoz, a különböző életterületeken lévő feladatok ellátásához, a harmonikus élethez integrált agyműködésre van szükségünk.

Mindezt a legegyszerűbben a mozgással és pedagógiai kineziológia gyakorlataival tudjuk elérni.

 

Fejlődés kineziológia

A fejlődés kineziológia támogatja a teljes emberi életet a fogantatástól kezdve. A magzati élet, a születés és az első néhány évünk kiemelt jelentőséggel bír egész életünkre, akár az anyagiakat, akár az emberi kapcsolatainkat, akár a hivatásunkat illetően.

Ennek a kineziológiai ágnak emiatt van kiemelt jelentősége, mert a segítségével már kisgyermek korban korrigálhatóak olyan dolgok – például reflexek, mozgás, érzékelés, stb. – amelyekre alapozva harmonikus életet tud élni az egyén.

Képességfejlesztés

Minden egyes kineziológiai ág képesség-fejlesztő technikák tárháza. Maga a kineziológia a mozgás tudományát jelenti. Holisztikusan nézve a testi, érzelmi, mentális egészségre törekszik.

Az izomrendszeren keresztül speciális mozgásgyakorlatokon át éri el az integrált agyműködést, ezáltal fejlődik a olvasási, számolási, írási készség.

A pedagógiai kineziológia és a fejlődési kineziológia kifejezetten a tanulási képességeket hivatott fejleszteni.

Kamasz-szakasz

A kamaszkorban lévő gyerekek gyakran okoznak fejtörést szüleiknek. Kommunikációjuk, viselkedésük, kapcsolataik megváltoznak. Mindenre érzékenyen reagálnak, sokszor elégedetlenek a környezetükkel és saját magukkal is. Ambivalens érzelmeik vannak. Előfordul, hogy szélsőséges reakcióikkal kiborítják a hozzájuk közel állókat.

Ebben a feszült idegrendszeri állapotban jól esik egy pártatlan személlyel való beszélgetés és megkönnyebbülést jelenthet nekik a neurotikus-energetikai és más kineziológia módszerek alkalmazása, melyek segítségével a testi, lelki és idegrendszeri blokkok oldódnak.

A komplex kezelés magában foglalja az életmódterápiás javaslatokat és a családrendszer egyéni állítással való rendezését.