Természetgyógyászat

1. A nehézségek ellenére hogyan maradhatunk egészségesek? 

2. Hogyan tudjuk a szervezetet olyan állapotba hozni, hogy ott az elváltozások kialakulásának feltételei megszűnjenek?

Természetgyógyászként a fenti két kérdés foglalkoztat a leginkább a kezelések során.

A természetgyógyászat az egyetemes orvoslás része, hangsúlyosan preventív és egészségcentrikus, eljárásai természetesek, szelídek, a szervezet öngyógyító erőit aktiválják.

A természetgyógyászatban az egyensúlyon van a hangsúly Az emberi szervezet önszabályozó képességgel rendelkezik, mindig egyensúlyra törekszik. A természetes gyógymódok célja ezen öngyógyító mechanizmusok beindítása.

A természetgyógyászati módszerek jelentős része távol-keleti (indiai és kínai) tradíciókra épül. Személyre szabott terápiát alkalmaz, melynek fontos jellemzője a holisztikus szemlélet. Fontos szerepe van az egészséges életmód kialakításának, a partneri viszonynak. Tehát a fentiek alapján aktív részvételt vár Tőled is. 🙂

Az egészséggel való foglalkozás a gyakorlatban együttműködést, csapatmunkát jelent.

A természetgyógyász, életmódterapeuta tapasztalaton alapuló módszereivel a szokások átalakító folyamatában és az életmód teljes átalakításában vesz részt.

Az életmódtanácsadó egyik legfontosabb feladata az életmódváltás segítése, annak minden nehézségével és szépségével. 

Segíteni az alappillérek megváltoztatásán. Akár személyes példán keresztül, szemléletesen. Mert a megszokottat nehezen engedjük el. Pedig, ha van bátorságod ehhez, akkor csodás eredményekre számíthatsz.

Mindez történhet egyéni foglalkozások, csoportfoglalkozások, táborok keretén belül.

Fontos a tanítás-tanulás, az információ átadása minél korábbi szakaszban és fontos, hogy a fogadó fél nyitott legyen a számára új dolgokkal kapcsolatban, meglegyen a szándék a változtatásra.

Ennek érdekében különféle programokat kínálok mind egyéni, mind csoportos formában, hogy segítsem Jólétedet.