Kineziológia

A természetgyógyászati kineziológia a meridiánokban futó energiát egyenlíti ki, oldja az izmokban lévő feszültséget, csökkenti a stressz szintet, harmonizálja az érzelmi problémák okozta elváltozásokat, jótékonyan hat a gondolkodásra, emeli a szervezet energiaszintjét. A hagyományos kínai orvoslás elveit alapul véve a szervezetben lévő egyensúlyi állapotot teremti meg az oldások során akupresszúrás pontok használatával.

A wellness kineziológia leginkább az érzelmi blokkokat segít feloldani, rögzült érzelmi mintákat old a múltban és a jelenben.

A pedagógiai kineziológia a tanulási nehézségek és viselkedési zavarok okaival és kezelésével foglalkozik. A két agyfélteke kiegyensúlyozott együttműködésével, az agyintegrációval hat az élet minden területére.

A fejlődés kineziológia mindehhez szervesen kapcsolódik, átöleli az emberi élet legfontosabb állomásait, mint a fogantatás, magzati kor, születés, mozgás- és beszédfejlődés. Ezzel a rendszerrel is feltárhatóak és oldhatóak a gyökérokok, amelyek életünkre nagy befolyással vannak. (gyerekeknél, felnőtteknél egyaránt)

A neurológiai/energetikai kineziológia eszköztárából az agyformattálás az agy egyes részeivel, mudrák és bizonyos akupresszúrás pontok kombinációival dolgozik és ér el fantasztikus eredményeket.

Mindenki 100%-os energiapotenciállal rendelkezik, teljesen függetlenül az életkorától. Nem mindegy azonban, hogy hány százalékhoz tudunk mindebből hozzájutni.

Testünk energiapályái, szervei és szervrendszerei a megterhelés, a stressz, a helytelen táplálkozás, a diszharmonikus érzelmek miatt gyengülnek, de sokszor évekig is eltart, míg észrevesszük ezt.

Agyunk és neurológiai működésünk mindenre reagál, ami a környezetből ér minket. Mi magunk döntjük el, mi az, ami belső konfliktust okoz, mi az, amit stresszként élünk meg. Van még egy fura dolog: agyunk nem tud különbséget tenni valós vagy vélt stressz között, mint ahogy a múlton való rágódás vagy a jövő miatti aggódás okozta stressz között sem. Csak a stresszt érzékeli, azt, hogy valami nincs rendben.

A stressz alapvetően nem rossz dolog, a stressz az élet része. A stressz az élet motorja. Ez visz előre minket.

Mindaddig, amíg a kihívások nem lépik túl terhelhetőségünket, kellemesen érezzük magunkat. A szervezet mindig egyensúlyra törekszik, igyekszik kompenzálni. Feszült életünk akkor válik egyre inkább megerőltetővé, amikor az egyensúly felborul. Ilyenkor a test a hiányzó energiát erővel pótolja. Ez pedig érzelmi, mentális, tanulási, viselkedési, kapcsolati zavarokban mutatkozik meg.

A stressz mindig egyéni és egyedi. Ez az a reakció, ahogyan az egyén az egyensúlytalanságra reagál.

A kineziológiai technikák és gyakorlatok az egyensúly visszaállításában segítenek. Segítenek összeszedni magunkat, hogy 100%-ban jelen tudjunk lenni az életünkben. Támogatják a szervezet egészséges működését testi, lelki és mentális szinten.