Hurrá, tavasz! … vagy mégsem?

Vannak, akik az első rügyek, virágok megjelenésével nem érzik azt a kirobbanó energiát magukban, amit a tavasz magával hoz. 

Vannak, akiknek a tavasz egyáltalán nem hoz első körben örömöt. Ők azok, akik kimerültek a téli időszakban akár testileg, akár lelkileg. 

Nekik nagyon nagy szükségük van a fényre, a levegőre, a természettel való kapcsolódásra. fontos, hogy megfelelő táplálékot vigyenek be a testükbe üzemanyagként, amelyből építkezni tudnak. 

Természetgyógyászként, bioenergetikusként a legfontosabb, amit a hozzám fordulóknak ajánlok: 

Tölts minél több időt a természetben! 

Menj ki minél többször a szabadba! 

Akár csak 15 percre. Vagy fél órára. Esetleg többször is egy nap. Ha városban élsz, tömegközlekedés helyett sétálj. Ha olyan szerencsés vagy, hogy vidéken élsz és van kerted, menj ki a kertbe csak úgy vagy kertészkedj! Vagy csak vedd szemügyre a növényeket, ülj le valahova nyugodtan, lélegezd be a friss levegőt, tartsd a nap felé az arcodat és töltekezz a nap energiájával! Képzeld el, ahogy a napsugarak áthatolnak a bőrödön és feltöltik minden sejtedet energiával. Ha van kisállatod, örülj neki, foglalkozz vele, nézz a szemébe, érezd a feléd áradó szeretetet.

Az sem mindegy, hogy mivel táplálod a testedet. Próbálj minél természetesebb alapanyagokból készült ételeket választani. Vizsgáld át az étkezésedet. Iktass ki minden cukros, finomított lisztből készült, feldolgozott, nagyüzemi ételt és italt az étrendedből. Fogyassz minél több friss zöldséget és gyümölcsöt. Egyél minden étkezéshez zöld leveleket, csírákat. A magas szerotonin tartalmú ételeket részesítsd előnyben. A szerotonin az a hormon, amely szabályozza a hangulatunkat, ezért a kellő mennyiségű B-komplex vitamin bevitele elengedhetetlen: tojásból, halakból, rizsből, hüvelyesekből, zöld leveles zöldségekből, banánból, datolyából juthatunk hozzá a legkönnyebben.

A megfelelő melatonin termelődésért próbálj odafigyelni az alváshigiénédre.