Változtass!

Amíg nem vagy rá kész, addig nem tudsz változtatni. Néha egy nehéz körülmény – válás, baleset, betegség, haláleset, munkahely elvesztése – kényszerít a változtatásra. Arra, hogy szembenézz valamivel, ami nem működik. Ez az esetmény azt sugallja neked, hogy próbálj valami mást az addig bevált helyett. Lehet ez a más az életmódodban, a viselkedésedben, a gondolkodásodban.

Néha olyan hangossá és kitartóvá válik a jelzés, hogy nem tudod figyelmen kívül hagyni és tenned kell valamit.

Mindez belülről jön. Egy belső hangról van szó.

Akkor vagy készen tenni magadért bármit, ha megszületik benned a szándék: Monstanáig ezt csináltam. Most valamit máshogy akarok csinálni.

A változtatás arról szól, hogy megszakítjuk azokat a szokásokat, gondolkodási vagy viselkedési mintákat, amelyek már nem hasznosak számunkra. 

Ha értelmesen meg akarod változtani az életedet, akkor nem csak elhagysz egy diszharmonikus gondolkodási mintát vagy hitrendszert vagy diszfunkcionális viselkedést, esetleg szokást, hanem egy sokkal egészségesebbel váltod fel azt. 

Ilyenkor megválasztod, hogy merrefelé indulsz tovább.  Nagyon fontos, hogy amikor elindulsz az úton ne csak azt határozd meg, hogy mi az, amit nem szeretnél, hanem hogy legyen egy elképzelésed arról is, hogy merre tartasz. Ezzel a vízióval megadod magadnak az irányt. Ha van célod, sokkal könnyebben el tudod azt érni.

Szóval, tudd megmondani:

  • mit szeretnél,
  • mi az, amivel teljesebbé válna az életed,
  • mi az, amivel a leginkább ki tudnád fejezni önmagadat,
  • mivé szeretnél válni,
  • mi a legfontosabb célod,
  • mi az, amitől elégedettség tölt el.

Amikor megváltoztatod az életed, – vagy legalább egy részterületét – , akkor ne arra törekedj, hogy kizárólag az új énedet valósítsd meg. Sokkal inkább az legyen a fókuszodban, hogy valódi éneddel kapcsolódj össze. Az egyedüli igazgyönggyel, ami csak te vagy, ami pótolhatatlan.

Bármi történt veled – a döntéseid, amiket mostanáig hoztál, ahányféleképpen próbáltál helyt állni, az eddig mind rendben volt. Hogy is ne lenne rendben, hiszen eddig így tudtad csinálni.

De most már máshogy akarod. Dicsérd meg magad ezért!

Bármit is tettél, az hozott el idáig, eddig a pillanatig. 

A szabadsághoz vezető út, ha azzá válsz, ami valóban vagy.