Töltődj fel!

Az év végén talán neked is sikerült kiszállni a mókuskerékből és azzal, hogy máshogy teltek a napok, ki tudtál kapcsolódni, jó esetben fel tudtál töltődni egy kicsit. Lehet, hogy az új év kezdetével meg is fogadtál néhány dolgot, amit másképp akarsz csinálni ezentúl. Talán el akarsz hagyni valamilyen haszontalan vagy kellemetlen szokást, változtatni akarsz az életmódodon vagy egyszerűen csak egészségesebb kapcsolatokra vágysz.

Bármi is legyen az, ami eszedbe jutott az év elején, állj meg egy pillanatra és mindenekelőtt fókuszálj saját magadra!

Sokan úgy robognak végig az év 365 napján, hogy mindig másokat helyeznek előtérbe: a párjaikat, a gyerekeiket, a szüleiket, a főnöküket, a kollegáikat, a barátaikat, stb. Sokkal fontosabbnak tartják, hogy kész legyenek a feladataik, teljesítsék a kötelezettségeiket, megfeleljenek az elvárásoknak annál, hogy magukra figyelnének.

Ez persze mind fontos, de az is lényeges, hogy senkinek sem tudsz úgy hasznára lenni, ha teljesen lemerülsz.

Lehet, hogy te is érezted az év végén azt, hogy jó lenne változtatni néhány dolgon annak érdekében, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Ha tudatosan végig gondolod, melyek azok a dolgok, amelyek mosolyt csalnak az arcodra vagy melyek azok a dolgok, amelyeket örömmel végzel, akkor már ki is alakul egy lista, amelyekből válogathatsz.

Én az alábbiakból választok, ha feltöltődésre vágyom:

  • az olvasás vagy akár az írás
  • a festés, rajzolás vagy bármilyen művészi tevékenység
  • a kötés, horgolás, hímzés
  • a sütés, főzés, gasztronómiai élmények
  • a mozgás – legyen az a legmegfelelőbb mozgásforma számodra egyéni vagy csoportos formában
  • a természetjárás, a friss levegőn tartózkodás (túra, séta, futás, biciklizés)
  • az állatok, házi kedvencekkel való játék

Vagy elmerülök valamilyen szépséges dolog szemlélésében, a természet csodáiban (naplemente, napfelkelte, havas táj, napfény csillogása, az ég kékje, madarak, fák, virágok), műalkotásokban, egy jó filmben.

Vagy akár az apróságokra való odafigyelés is fel tud dobni, mint a mosoly, a nevetés, a simogatás, a kedveskedés, az ölelés, az udvariasság vagy a humor.

Mindenkinek más a fontos. Van aki szívesen megy társaságba, de van aki úgy töltődik fel, hogy inkább otthon marad. Van aki alkot és van, aki mozgással töltődik. Mások vagyunk. Mindenki saját maga találja meg, mi a legjobb neki.

Abban a pillanatban, amikor megfeledkezel magadról és elfelejtesz kedveskedni magadnak, elfelejtesz feltöltődni. Ekkor a benned lévő energia áramlása lelassul és egyre fáradtabb leszel.

Ne várd meg az év végét azzal, hogy ránézz arra, mivel tudsz magadnak segíteni, hanem már most, az év elején készíts egy személyes listát azokról a dolgokról, amelyek inspirálnak téged, amikért szeretsz itt lenni ebben a világban. Mert azok a dolgok lesznek azok, amelyek segítségével fel tudsz töltődni.

Válassz ki erről a listáról egy dolgot, amit már ma is meg tudsz tenni és tedd meg! Magadért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük