Hangold újra magad!

Sokunknak nem könnyű a tél vége. Ilyenkor kimerültnek, fásultnak, motiválatlannak érezhetjük magunkat. Van, hogy segít, ha reggel azzal ébredek, hogy azt mondom magamnak: Ma elhiszem, hogy elég vagyok azáltal, hogy csak vagyok. Sajnos megesik, hogy ez eszembe sem jut, mert nagyon nehéz felkelni és elkezdeni egy újabb napot.

Hol így, hogy úgy érezzük magunkat. Változó, hogyan reagálunk, hogyan éljük meg az adott napot. Pedig ha belegondolsz, csakis Te vagy felelős azért, hogy érzed magad.

Lehet, hogy megfigyelted már, hogy amikor szeretet adsz azzal, hogy többször megsimogatsz egy kisállatot, vagy van alkalmad naponta többször is megölelni a gyermekedet vagy összebújni a pároddal, sokat mosolyogsz vagy jókat nevetsz, attól tényleg jó napod lesz. Az, ha jól érzed magadat, nem csupán olyan pozitív dolgok képében jut vissza hozzád, amiket kedvelsz, hanem hatványozottan még több jó dolgot tesz hozzá az életedhez. Ha a testi folyamatok mellett a lelki oldalt nézzük sokkal kiegyensúlyozottabbnak, mondhatjuk boldogabbnak érzi magát az ember, ha a fenti dolgokat tapasztalja. A pozitivitás megsokszorozódik.

Mindennek vonzereje van. Amikor valami jó történik veled, az mindig még több jó dolgot vonz az életedbe. Illetve ami nagyon fontos, segít, hogy a nehezebb helyzeteket könnyebben kezeljük.

Persze itt felmerülhet, hogy ha a fenti sorok igazak, akkor mi van a rossz dolgokkal.

Ha sok rossz dolgot tapasztalsz, akkor még többet fogsz bevonzani? Sajnos erre lehet igen is, meg nem is a válasz. Csak Tőled függ, hogyan érzékeled a világot magad körül és hogyan értékeled mindazt magadban. Ezért nagyon fontos a tudatosság és az önismeret.

Mik azok a dolgok, amelyek meg tudják állítani a negatív dolgok beáramlását a mindennapjainkba?

Erre biztosan neked is vannak megoldásaid.

Nekem a következő tapasztalataim vannak:

  • ha kissé eltávolodunk egy-egy problémától,
  • ha nem vesszük annyira komolyan magunkat,
  • ha tudunk legyinteni személyek viselkedésére vagy bizonyos helyzetekre,
  • ha meglátjuk azt, hogy ez nem is rólunk, sokkal inkább a másikról szól,
  • ha nyilvánvalóvá válik számunkra, hogy a másik ember most ennyire képes,
  • ha elfogadjuk azokat a helyzeteket, amelyekre nincs ráhatásunk,
  • ha változtatunk azon, amin tudunk,
  • ha figyelembe vesszük saját magunkat.

Bár azt, ami már elmúlt, nem változtathatod meg, ha megváltoztatod a hozzáállásodat, egy teljesen új jövő tárulhat fel előtted.

Csak annyi a dolgod, hogy behangolod, áthangolod magad. Mint amikor a régi rádiót a keresőgombjaival egy olyan hullámhosszra állítjuk, ahol valamilyen nekünk tetsző, kellemes dallamot találunk.

A múlt és a jövő két olyan fogalom, amelyre nincs ráhatásod.

Csakis a jelenben tudsz cselekedni. A jelen az az idő, ahol éppen abban a pillanatban vagy. A Most-tal mindig meg tudsz birkózni, a múlttal és a jövővel azonban nem biztos. A múlttal megbékélni tudsz, a jövőben bízni tudsz, a Jelenben viszont van lehetőséged dönteni és megtenni azt, amit éppen akkor jónak látsz.

Légy a jelenben!

Légy tudatos!

Lásd meg a szépet és a jót magad körül és legfőképpen magadban!