De nehéz az iskolatáska

Kineziológia segítségével könnyebb a helytállás az iskolában 

Amikor elkezdődik a tanév vagy közeledik a félév vagy az évvége, az gyakran nehézséget okoz a gyerekeknek. A dolgozatok, felelések, előadásokkal megterhelhetik őket lelkileg. Gyakran az egész család stresszbe kerül. Döntő jelentőségű vizsgák esetében különösen nagy a feszültség. A gyereknek és szülőnek egyaránt félelmek, bosszúságok, gondok és óriási erőfeszítések közepette telhet az iskolai tanév.

Azonban ennek nem kell így lennie.

Speciális gyakorlatok, amelyeket a tanulás és a vizsga előtt végezhetnek a gyerekek segítik a felkészülést és a szereplést. Ezek a könnyen elsajátítható egyszerű mozdulatok bekapcsolják mindkét agyféltekét, ami által könnyebben megy a tanulás. Legyen szó versekről, nyelvtani vagy matematikai szabályokról, idegen nyelvekről, természettudományokról, történelemről. A gyerekek (kicsik és nagyok) sokkal nyugodtabbak és koncentráltabbak tudnak lenni az év során.

A kineziológiai gyakorlatok segítenek, hogy tanulási potenciálunk megemelkedjen, és stresszmentesek maradjunk a nehéz helyzetekben is.

Ha már az első nehezebb időszakban gondolunk erre az egyszerű segítségre, nem fogja megkeseríteni a család mindennapjait a félévi vagy az évvégi hajrá. A gyerekek bármilyen életkorban könnyedén elsajátítják a gyakorlatokat, melyek hatékony segítségükre lesznek.