De nehéz az iskolatáska

Kineziológia segítségével könnyebb a helytállás az iskolában 

Amikor közeledik a tanítási év vége, és az utolsó dolgozatokat írják, felelések vannak, esetleg előadásokkal kell készülniük a gyerekeknek, gyakran az egész család stresszbe kerül. Döntő jelentőségű vizsgák esetében különösen nagy a feszültség. A gyereknek és szülőnek egyaránt félelmek, bosszúságok, gondok és óriási erőfeszítések közepette telik ez az időszak.

A lehetőség, hogy pótvizsga miatt a gyerek az egész nyári szünetben tanulni kénytelen, szuper teljesítményre ösztönöz. Azonban az iskolaév végén már hiányzik az energia a „célegyeneshez”. A hiányzó energiát erővel kell pótolni. Ez azt jelenti, hogy a gyerek csak háromszoros erőfeszítéssel tud csekély teljesítményt elérni. Vagy ha sikerül is elérnie a vágyott célt, iszonyúan kimerül.

Azonban ennek nem kell így lennie.

Az izomteszt megmutatja, hol és mit tudunk tenni. A kineziológiával be tudjuk kapcsolni magunkat a tanulásra.

Speciális gyakorlatok, amelyeket a tanulás és a vizsga előtt végzünk, bekapcsolják mindkét agyféltekénket, így sokkal nyugodtabbak leszünk, s koncentrálni tudunk. A vizsgán higgadtak vagyunk, van áttekintésünk, és jó jegyre számíthatunk. 

A kineziológiai gyakorlatok segítenek, hogy tanulási potenciálunk megemelkedjen, és stresszmentesek maradjunk a nehéz helyzetekben is.

Kineziológia segítségével könnyebb a helytállás az iskolában.

Ha már az első nehezebb időszakban gondolunk erre az egyszerű segítségre, nem fogja megkeseríteni a család mindennapjait a félévi vagy az évvégi hajrá. A gyerekek bármilyen életkorban könnyedén elsajátítják a gyakorlatokat, melyek hatékony segítségükre lesznek.