Kineziológia az egészségért

Ha megkérdeznélek, mit tartasz a legfontosabbnak az életedben vagy a szeretteid életében, biztos vagyok benne, hogy az egészség, mint fogalom is említésre kerülne. Igen fontos téma, és mindenkinek mást jelent. Van aki a mozgásra, van, aki a pihenésre, van, aki az aktív szabadidőre, van aki a táplálkozásra helyezi a hangsúlyt.

Mindenki szeretne egészséges lenni. Az a kérdés, hogy maga a test meg tudja-e valósítani az egészséget. Ha megkérdezzük az izomteszttel a testet: „egészséges akarok lenni”, az esetek többségében a válasz elutasító. Az nemleges válasz azt jelenti, hogy a kijelentés stresszt okoz a szervezetnek. Tehát az energiapotenciál olyan alacsony, hogy szükség esetén a test öngyógyító ereje nem aktivizálható. 

A következmény, hogy külső ingerekre érzékenyebbek leszünk. (allergiás reakciók, fejfájás, hasfájás, puffadás, alvászavarok, fáradtság) 

Ha valaki nem beteg, még nem biztos, hogy egészséges.

Ha nincs semmi panaszod vagy tüneted, az nem azt jelenti, hogy tökéletesen egészséges vagy. Ilyen valószínűleg nem is létezik. A szervezet mindig egyensúlyra törekszik. Tehát igyekszik a lehető legegészségesebben működni.

Az egészség a test, a szellem és a lélek kiegyensúlyozott állapota, amelyben a test különféle energiarendszerei harmonikusan összedolgoznak és ezáltal a szervezet kész az öngyógyító mechanizmusait beindítani. Az egészség ezzel a harmóniával stabilizálható. A testben elért fizikai egyensúllyal tudjunk a mentális és pszichés egyensúlyt elérni. Illetve ezen az alapon tudunk a leghatékonyabban dolgozni az érzelmi és gondolkodásbeli problémáinkon.

Van, hogy a legtöbb alkalmazott terápia csak részben segít. Ideig óráig jobban lesz tőle az ember, de hatékony változás nem érhető el és visszaesnek majdnem ugyanoda, ahonnan indultak. Ez a szervezet csökkent energiaszintjére vezethető vissza.

A kineziológia segíti a test energiapotenciáljának az aktivizálását. Ez adja az alapot ahhoz, hogy legyen mire építkezni a többi hatékony módszerrel.