Kineziológia az egészségért

Ha megkérdeznélek, mit tartasz a legfontosabbnak az életedben vagy a szeretteid életében, biztos vagyok benne, hogy az egészség, mint fogalom is említésre kerülne. Igen fontos téma, és mindenkinek mást jelent. Van aki a mozgásra, van, aki a pihenésre, van, aki az aktív szabadidőre, van aki a táplálkozásra helyezi a hangsúlyt.

Mindenki szeretne egészséges lenni. Az a kérdés, hogy maga a test meg tudja-e valósítani az egészséget. Ha megkérdezzük az izomteszttel a testet: „egészséges akarok lenni”, az esetek többségében a válasz elutasító. Ez meglepően hangozhat, pedig csak azt jelenti, hogy energiapotenciálunk olyan alacsony, hogy szükség esetén testünk öngyógyító ereje nem aktivizálható. 

A következmény, hogy külső ingerekre érzékenyebbek leszünk. (influenza, szénanátha, fejfájás, hasfájás, puffadás, alvászavarok, fáradtság) 

Ha valaki nem beteg, még korántsem biztos, hogy egészséges.

Ha nincs semmi panaszunk, ez nem azt jelenti, hogy egészségesek vagyunk. 

Az egészség a test, a szellem és a lélek kiegyensúlyozott állapota, amelyben a test különféle energiarendszerei harmonikusan összedolgoznak és ezáltal a szervezet kész az öngyógyító mechanizmusait beindítani. Az egészség ezzel a harmóniával stabilizálható. A testben elért fizikai egyensúllyal tudjunk a mentális és pszichés egyensúlyt elérni. Illetve ezen az alapon tudunk a leghatékonyabban dolgozni az érzelmi és gondolkodásbeli problémáinkon.

Van, hogy a legtöbb alkalmazott terápia csak részben segít. Ideig óráig jobban lesz tőle az ember, de hatékony változás nem érhető el és visszaesnek majdnem ugyanoda, ahonnan indultak. Ez a szervezet csökkent energiaszintjére vezethető vissza. Mivel olyan embereket kezelnek, akiknek kevés az energiájuk, így a terápia nem jól hasznosul. Ez az oka, hogy a kezelések gyakran nem hatnak hosszú távon. Ha elmarad az eredmény, elsősorban a betegek lepődnek meg, de az orvosok és a terapeuták is lassan kételkedni kezdenek. 

A kineziológia segíti a test energiapotenciáljának az aktivizálását. Ez adja az alapot ahhoz, hogy legyen mire építkezni a többi hatékony módszerrel. Az izomteszttel megtudhatjuk, hogy miféle támogatás a legmegfelelőbb az embernek – ennek nem feltétlenül a kineziológiának kell lennie!