Kommunikáció kívül és belül

Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, akadozik a kommunikáció a kapcsolataidban? Vagy esetleg saját magadban nem találtad a harmóniát, mintha önmagadban akadozna valami, nem olyan kiegyensúlyozott minden, ahogy azt várnád?

Az utóbbi évtizedekben a digitalizált világ hatására a kommunikáció mindenhol az élet része. Mindezt a legegyszerűbb és leghatékonyabb formában érhetjük el. Mindemellett azonban létezik az abszolút szótlanság és a kommunikáció teljes hiánya. A számtalan technikai összeköttetés ellenére a valódi kapcsolódás egyre nehezebb, mivel a kölcsönös megértés folyamatossága csökkent.

Mi ennek az oka? 

Biztosan számos okot fel tudsz sorolni, azonban itt az egyik legkézenfekvőbb dolgot szeretném szemügyre venni. Ez pedig a saját tested! Innen indul ki minden és ide is hat vissza mindaz, amit az érzelmeiden, gondolataidon keresztül megélsz.

A kommunikáció testünk négymilliárd sejtjének egymással folytatott kommunikációjával kezdődik. Ha energiaháztartásunk nincs egyensúlyban, akkor testünkben gyengül a kommunikáció. Hogyan akarjuk magunkat kifelé megértetni, ha belső kommunikációnk nem működik harmonikusan? 

Támogasd szervezetedet, ezáltal javul a sejtek egymás közti kommunikációja. A tápláló ételek, elegendő pihenés, örömteli aktivitás mind mind emelik az energiaszintedet. Ha a tested egyensúlyban van, akkor te is jól érzed magad a bőrödben, kiegyensúlyozott vagy, szívesen végzed a dolgaidat, jó együtt lenni veled.

Nem csak a nyelv, amivel kommunikálunk. A szavakkal történő kommunikáció csupán a harmadát teszi ki annak, ahogyan kapcsolódunk egymáshoz. A fennmaradó kb. 70 % pedig a szavak nélküli kommunikáció. A testünk szinte mindent elárul rólunk. A testtartásunk, az arckifejezésünk, a tekintetünk, a gesztusaink, a levegővételeink, stb.

A víz javítja a kommunikációt 

Tudtad, hogy a kineziológiai (Touch for Health) gyakorlatokkal aktivizálhatod energiáidat? Miután megtanultad ezeket az egyszerű technikákat, otthon is el tudod végezni pár perc alatt.

Hogy az aktivizált energia szabadon áramolhasson, a testnek szüksége van vízre mint szállító eszközre. Sejtjei jó kommunikációja érdekében az egészséges embernek napi másfél-két liter tiszta vízre van szüksége. 

Az emberek mindenféle folyadékot fogyasztanak. Kérdésemre: „mit iszol egész nap?”, gyakran olyan választ kapok, hogy reggelire kávét (tejet, teát, kakaót), majd hosszú ideig semmit, ebédre eszem levest, ez is folyékony. Azután ebéd után még egy kávét. Sör, kóla, limonádé, bor, izotóniás italok. Ezek a nap folyamán mind a testünkbe kerülnek. A legritkább esetben hallom azt, hogy valaki csak vizet iszik. (Ráadásul a kávé kihajtja a vizet a testből, így azoknak, akik kávéznak fokozottan ügyelniük kell a vízfogyasztás mennyiségére.)

Pedig a tiszta víz nagyon fontos. Kezdd a napot egy nagy pohár vízzel!

Napközben is figyelj arra, hogy eleget igyál! 

Sok tanulási nehézség és koncentrációs probléma helyrehozható a test vízháztartásával. Olyan foglalkozásokban, ahol sokat kell beszélni, gondolkodni, illetve fontos a kreativitás, ott a vízivás a szavak, a gondolatok és a döntések folyamatát észrevehetően javítja.