Segítsük a gyerekeket!

A kineziológia a mozgás tudománya. Azt tanítja, hogy a mozgás holisztikusan jótékony hatással van a szervezetünkre. A testi és lelki jólét mellett kedvezően befolyásolja a gondolkodást is. 

A pedagógiai kineziológia elsősorban a gyerekekkel foglalkozó kineziológiai ág, amely a tanulást egészen új perspektívából, a test, lélek, szellem egységes működéseként láttatja. Elősorban a test és az agy kommunikációját helyezi a fókuszba, segítve ezzel a gyerekeknek az iskolai feladataik ellátásában, az iskolai és az otthoni viselkedésükben, a kortársakkal és a felnőttekkel való kapcsolataikban és a kommunikációjukban.

A kineziológia segíteni tud a gyerekeknek abban, hogy eredményesebben birkózzanak meg azokkal a hatásokkal, amelyek a hétköznapokban érik őket. Olyan egyszerű, vidám és dinamikus gyakorlatokat kínál, amelyekkel a szülők támogathatják gyerekekeiket a tanulásban. A gyerekek azáltal, hogy megtanulják oldani a napi stresszt, önállóan képessé válnak arra, hogy az iskolában jobban teljesítsenek, könnyedén vegyék az akadályokat és jókedvűen töltsék napjaikat.

A pedagógiai kineziológia 20 éves tapasztalatra épül. Az eredetileg viselkedés- és tanulási zavaros gyerekekkel és felnőttekkel való foglalkozás során megállapították, hogy a koncentrációs és tanulási zavarok elősorban akkor lépnek fel, amikor valami miatt a test energia egyensúlya felborul. A tanulási blokkok okai tehát egyrészt energetikai szinten keresendők. Másrészt pedig bebizonyosodott az, hogy ezeket az energetikai blokkokat bizonyos mozgássorokkal fel lehet oldani.

A tapasztalatokból kifejlesztett gyakorlatsorok az agy összehangolt működésére hatnak, amelyek nagyon jó hatással vannak az élet minden területére kicsiknél és nagyoknál egyaránt. Gyerekeknél a tanulást illetően az írásra, számolásra, olvasásra, értő figyelemre, koncentrációra hatnak pozitívan. Felnőtteknél pedig a mindennapi életben a kommunikációban, az emberi kapcsolatokban, az érzelmek megnyilvánulásában, a szervezésben, a teljesítményben, a sikerességben, az összeszedettségben, az aktivitás és pihenés egyensúlyában, a gondolkodás képességében figyelhető meg változás.